ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΣΑΣ

Η σημαντικότερη εργασία συντήρησης του τζακιού είναι ο καθαρισμός του. Mας προφυλάσει από μια δυσάρεστη ανάφλεξη του εσωτερικού της καμινάδας.Με τον καθαρισμό της καμινάδας πρακτικά απαλλασόμαστε από τα υπολείμματα της καύσης, την μυρωδιά και τα αιωρούμενα σωματίδια που πέφτουν και λερώνουν το σαλόνι μας.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για το πόσο πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός της καμινάδας σας, καθώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Οι παράγοντες που επηρεάzουν και επιταχύνουν την ανάγκη καθαρισμού της καμινάδας είναι:

  1. Το συχνό ψήσιμο επιβαρύνει την καμινάδα, καθώς το λίπος που στάζει πάνω στα κάρβουνα καίγεται και δημιουργεί λιπαρά τμήματα στα τοιχώματα της καμινάδας, όπου εκεί μετά κολλάει πολύ εύκολα η καπνιά.
  2. Η ύπαρξη γωνιών ή ευθύγραμμων τμημάτων στην καμινάδα, τα οποία δυσκολεύουν τη ροή του καπνού.
  3. Η καύση κάθε μορφής πλαστικού και ξύλου με χημικές, χρωματικές επεμβάσεις ή εμποτισμούς βερνικιών ( π.χ παρκέ, παλλέτες, έπιπλα κ.λπ)

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ
  • Mην βάζετε προς καύση κάθε μορφής πλαστικό, συνθετικό, ύφασμα και μεγάλες ποσότητες χαρτιού. Eπίσης, η καύση μη συνιστώμενου τύπου ξύλων, όπως χλωρά, ξύλα με βερνίκι, παλέτες κα., καθώς επίσης και η καύση σκουπιδιών, παράγουν μεγάλες ποσότητες καπνού. Αυτά τα υλικά όταν καίγονται δημιουργούν μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων σωματιδίων που επικάθονται στο τοίχωμα της καμινάδας.
  • Μην επιχειρείτε με αιχμηρά αντικείμενα να αφαιρέσετε το πουρί από τα τοιχώματα της εστίας γιατί καταστρέφεται και αδυνατίζει το ειδικό πυρίμαχο τσιμέντο που είναι κολλημένα τα πυρότουβλα, με αποτέλεσμα στη διάρκεια χρόνου να αποκολούνται τα πυρότουβλα.
Η μέθοδος καθαρισμού καμινάδας που ακολουθούμε, εξασφαλίζει και την απόλυτη καθαριότητα του χώρου σας, κατα την διάρκεια των εργασιών μας.
TΙ ΠΡΟΚΑΛEI Η ΚΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ

Όταν καίγονται τα ξύλα, απελευθερώνεται πίσσα, ρητίνη και καπνιά. Αυτές οι ουσίες δημιουργούν ένα εύφλεκτο στρώμα που επικάθεται στην καμινάδα και το εσωτερικό του τζακιού και ονομάζεται “ πουρί”.

EΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ

Το πουρί σε συνδοιασμό με λίπη απο τα ψησίματα, πρέπει να αφαιρεθεί. Αν μείνουν για πολύ χρόνο, αναφλέγονται προκαλώντας φωτιά στην καμινάδα, με κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς στο σπίτι .

KΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ ΣΑΣ

  • Όταν είναι καθαρή η καμινάδα και η εστία, τότε έχουμε καλύτερη καύση των ξύλων και απορρόφηση του καπνού.
  • Στους πιθανούς στροβιλισμούς από άνεμο καθώς και σε ισχυρούς νοτιάδες, δεν έχουμε επιστροφή του καπνού στο χώρο ή αποκόλληση κομματιών στάχτης ή πουρί.
  • Η καθαριότητα της καμινάδας αποκλείει την οσμή καμένου ξύλου και μαύρης καπνιάς στο χώρο σας (τοίχοι, κουρτίνες, υφάσματα επίπλωσης κ.λ.π), και διασφαλίζει ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον.
EΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ

Ο καλύτερος καθαρισμός καμινάδας γίνεται από πάνω χρησιμοποιώντας εργαλεία καθαρισμού. Επίσης ένα μέρος του τζακιού καθαρίζεται και μέσα από την εστία χρησιμοποιώντας μόνο κατάλληλα εργαλεία καθαρισμού.

TO EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ, ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ 100% ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ.
Καθαρισμός καμινάδας τζακιού