Υπηρεσίες - Καθαρισμός Τζακιού

Ότι πρέπει να γνωρίζετε για το τζάκι σας!

Υπηρεσίες - Καθαρισμός Τζακιού

Η σημαντικότερη εργασία συντήρησης του τζακιού είναι ο καθαρισμός του. Mας προφυλάσει από μια δυσάρεστη ανάφλεξη του εσωτερικού της καμινάδας.Με τονκαθαρισμό της καμινάδας πρακτικά απαλλασόμαστε από τα υπολείμματα της καύσης, την μυρωδιά και τα αιωρούμενα σωματίδια που πέφτουν και λερώνουν το σαλόνι μας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος για το πόσο πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός της καμινάδας σας, καθώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Οι παράγοντες που επηρεάzουν και επιταχύνουν την ανάγκη καθαρισμού της καμινάδας είναι:

  1. Το συχνό ψήσιμο επιβαρύνει την καμινάδα, καθώς το λίπος που στάζει πάνω στα κάρβουνα καίγεται και δημιουργεί λιπαρά τμήματα στα τοιχώματα της καμινάδας, όπου εκεί μετά κολλάει πολύ εύκολα η καπνιά.
  2. Η ύπαρξη γωνιών ή ευθύγραμμων τμημάτων στην καμινάδα, τα οποία δυσκολεύουν τη ροή του καπνού.
  3. Η καύση κάθε μορφής πλαστικού και ξύλου με χημικές, χρωματικές επεμβάσεις ή εμποτισμούς βερνικιών ( π.χ παρκέ, παλλέτες, έπιπλα κ.λπ)
services_bg.jpg
Ο σωστός καθαρισμός της καμινάδας γίνεται μόνο με εργαλεία καθαρισμού και όχι με χημικά

Προσοχή!

  • Mην βάζετε προς καύση κάθε μορφής πλαστικό, συνθετικό, ύφασμα και μεγάλες ποσότητες χαρτιού. Eπίσης, η καύση μη συνιστώμενου τύπου ξύλων, όπως χλωρά, ξύλα με βερνίκι, παλέτες κα., καθώς επίσης και η καύση σκουπιδιών, παράγουν μεγάλες ποσότητες καπνού. Αυτά τα υλικά όταν καίγονται δημιουργούν μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων σωματιδίων που επικάθονται στο τοίχωμα της καμινάδας.
  • Μην επιχειρείτε με αιχμηρά αντικείμενα να αφαιρέσετε το πουρί από τα τοιχώματα της εστίας γιατί καταστρέφεται και αδυνατίζει το ειδικό πυρίμαχο τσιμέντο που είναι κολλημένα τα πυρότουβλα, με αποτέλεσμα στη διάρκεια χρόνου να αποκολούνται τα πυρότουβλα.Η μέθοδος καθαρισμού καμινάδας που ακολουθούμε, εξασφαλίζει και την απόλυτη καθαριότητα του χώρου σας, κατα την διάρκεια των εργασιών μας.

Τι προκαλεί την καύση στην καμινάδα

Όταν καίγονται τα ξύλα, απελευθερώνεται πίσσα, ρητίνη και καπνιά. Αυτές οι ουσίες δημιουργούν ένα εύφλεκτο στρώμα που επικάθεται στην καμινάδα και το εσωτερικό του τζακιού και ονομάζεται “ πουρί”. Το πουρί σε συνδοιασμό με λίπη απο τα ψησίματα, πρέπει να αφαιρεθεί Αν μείνουν για πολύ χρόνο, αναφλέγονται προκαλώντας φωτιά στην καμινάδα, με κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς στο σπίτι.

Καλή λειτουργία & χρήση του τζακιού σας

Όταν είναι καθαρή η καμινάδα και η εστία, τότε έχουμε καλύτερη καύση των ξύλων και απορρόφηση του καπνού. Στους πιθανούς στροβιλισμούς από άνεμο καθώς και σε ισχυρούς νοτιάδες, δεν έχουμε επιστροφή του καπνού στο χώρο ή αποκόλληση κομματιών στάχτης ή πουρί. Η καθαριότητα της καμινάδας αποκλείει την οσμή καμένου ξύλου και μαύρης καπνιάς στο χώρο σας (τοίχοι, κουρτίνες, υφάσματα επίπλωσης κ.λ.π), και διασφαλίζει ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον.

Ο καλύτερος καθαρισμός καμινάδας γίνεται από πάνω χρησιμοποιώντας εργαλεία καθαρισμού. Επίσης ένα μέρος του τζακιού καθαρίζεται και μέσα από την εστία χρησιμοποιώντας μόνο κατάλληλα εργαλεία καθαρισμού.

Ένας σωστός καθαρισμός δίνει καλύτερη καύση και λειτουργία στο τζάκι σας!

Επικοινωνία

Κωνσταντίνου Αθανάτου 93
Άνω Γλυφάδα, Αττική 16562

Τηλ: (+30) 210 965 2075
Κιν: (+30) 6932 336 128
Email: pavloskaskalidisNOPE @ gmailNOPE.com
URL:

Βρείτε μας στο χάρτη.

ΞΥΛΑ ΠΑΥΛΟΣ
Ξύλα για Τζάκι & Καυσόξυλα - Ξερά & Στεγασμένα | ΞΥΛΑ ΠΑΥΛΟΣ
Δευ - Παρ: 09:00 - 19:00
Κυρ: 09:00 - 13:00

Ξύλα για τζάκι & για σόμπα - καυσοξυλα φτηνά & στεγνά - Σε σάκους & σε παλέτα με γερανό! Παράδοση στα νησιά.
Ελ. Κωνσταντίνου Αθανάτου 93 Άνω Γλυφάδα, Αττική 16562

Τηλ: (+30) 6932 336 128
Κιν: (+30) 6932 336 128
Email: pavloskaskalidisNOPE @ gmailNOPE.com
URL:

Βρείτε μας στο χάρτη.

Τρόποι πληρωμής: Μετρητά, Πιστοτική ή Χρεωστική Κάρτα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΚΑΙ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΖΑΚΙ: άπο 75€/m3
© 2020 . All Rights Reserved